Series van OPEN Rotterdam/
Chicks on Screen

In televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks And The City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan zij op onderzoek uit. Gaat het ze lukken zich te verplaatsen in een ander?

Chicks Muza en Amber onderzoeken wat ‘eeuwige jeugd’ is met 80-jarig model Joyce Keasberry

Als fotomodel maakt Joyce momenteel onderdeel uit van de expositie Youthquake in de Kunsthal. Deze expositie laat aan de hand van mode, fotografie en video zien hoe ‘youth sells’ en hoe wij als maatschappij verlangen naar het idee van de eeuwige jeugd. Hoe kijkt Joyce daartegenaan? En wat betekent het om jeugdig ouder te worden?

Aflevering 7 – Chicks Tessa en Jo-Ann breken het ijs over mentale gezondheid

De mentale gezondheid van jongeren was een veelbesproken onderwerp tijdens de coronacrisis. Het onderwerp lijkt hoog op de agenda te staan. Zo wil ook koningin Máxima zich de komende 10 jaar inzetten voor het bespreekbaar maken van mentale gezondheid. Durven wij hier in Nederland open over te praten of rust er nog steeds een taboe op?

Aflevering 6 – De Chicks duiken in de wereld van seks

Herinner jij jouw seksuele voorlichting nog? In deze nieuwe aflevering van Chicks On Screen duiken Lisa Knip en Ashanti Dunand van Chicks And The City samen met Nehal Motia Esfahani en Marina Wellink van het project Schaamstreken in de wereld van seks. Hoe open zijn jongeren over seks? En durven zij er met hun vrienden over te praten?

Aflevering 5 – Chicks ontmoeten banketbakker Michèlle

Miryam Mejhed en Lorainne Berggraaf gaan langs bij de 21-jarige banketbakker Michèlle van Leeuwen. Michèlle heeft een grote liefde voor bakken, heeft haar eigen banketbedrijf en is geboren zonder rechter onderarm. Zijn er mensen die dachten dat zij het niet zou kunnen? En heeft zij het gevoel dat zich extra moet bewijzen?

Aflevering 4 – De chicks in gesprek met Kim Sasabone over haar Molukse roots

In televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks the City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan zij op onderzoek uit. In deze nieuwe aflevering gaan Lorianne Berggraaf en Tessa Diks in gesprek met Kim Sasabone, de leadzangeres van de Vengaboys. Ze spreken haar over haar familiegeschiedenis en haar Molukse roots. Het is dit jaar namelijk 70 jaar geleden dat de eerste Molukkers in Nederland aankwamen.

Aflevering 3 – Helft van Rotterdamse vrouwen heeft te maken met (seksuele) straatintimidatie

In deze nieuwe aflevering verdiepen Lara Delgado Correia en Nishaya Domingos zich in het
onderwerp straatintimidatie.

Aflevering 2 – De chicks slaan alarm en vragen aandacht voor het klimaat

Op 14 maart vond in Rotterdam en in 45 andere steden een klimaatalarm plaats: een stilstaand protest op 1,5 meter afstand. Precies om 15:00 uur ‘s middags sloegen alle aanwezigen alarm. Zij maakten geluid om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem. Een van de drijvende krachten achter het protest in Rotterdam was klimaatactiviste Marjolein Moeijes. Cathelijne sprak haar in de Vredestuin in Park Pompenburg en tijdens het Klimaatalarm.

Aflevering 1 – Chicks On Screen duikt in de Tweede Kamerverkiezingen voor een speciale verkiezingsspecial

Chicks On Screen trapt het nieuwe seizoen af met een verkiezingsspecial in samenwerking met SPACE, de jongerenafdeling van Dona Daria. Waarom is het belangrijk om naar de stembus te gaan? En vanaf wanneer kent Nederland vrouwenkiesrecht? Reporters Amber, Muza, Lesley en Ashanti gaan voor je op onderzoek uit!

Aflevering 1 – chicks duiken in straatactivisme tegen dierenleed

In deze eerste aflevering gaat reporter en radiochick Rosalie Brouwer op pad met dierenactiviste Deveney Ackon.

Aflevering 2 – chicks koken in het ziekenhuis

In een speciale aflevering in tijden van corona en social distancing gaat reporter Lorainne Berggraaf langs bij Toko Rilah waar gekookt wordt voor het Ikazia Ziekenhuis. Ook vertellen chicks Rosalie Brouwer, Kubra Murt en Chiara d’Ailly in vlogs hoe het met ze gaat.

Aflevering 3 – chicks spelen American Football

Denk je aan American Football, dan denk je vaak aan sterke en ruige mannen die elkaar tackelen op het veld. Maar wist je dat Rotterdam een American Football-team voor dames heeft? In deze derde aflevering van Chicks On Screen traint reporter en radiochick Monique Wetering mee met quarterback Josefien Brinkman.

Aflevering 4 – chicks bij een tatto-artist zonder tatoos

Tattoo-artists: ruige types die zelf ook niet vies zijn van een beetje inkt, toch? In deze vierde aflevering van Chicks On Screen brengt reporter Amber Brabander een bezoek aan Milou Maass: een tattoo-artist zonder tatoeages.

Aflevering 5 – chicks leren twerken

In een speciale aflevering in tijden van corona en social distancing gaat reporter Ashanti Dunand langs bij Chanty Burleson die ondanks de coronamaatregelen gewoon doorgaat met haar twerklessen. Chicks Rosalie Brouwer en Amber Brabander vertellen in vlogs hoe zij vanuit huis in beweging blijven.

Aflevering 6 – chicks nemen een kijkje in de wereld van beauty

In deze aflevering gaat reporter Shanely Pikeri langs bij schoonheidsspecialist Nina Kazemi. Chicks Cheyenne Huizer en Lorainne Berggraaf laten in vlogs zien hoe zij vanuit huis hun schoonheidsroutine on point houden.

Aflevering 7 – chicks zoeken entertainment tijdens corona

In deze aflevering gaat reporter Idalina Araujo Baptista langs bij Comedy Club Haug en onderzoekt zij hoe een ‘gezellig avondje uit’ eruitziet in de anderhalvemetersamenleving. Chicks Sanne-Sophie van Ruitenburg en Ashanti Dunand laten in vlogs zien hoe zij zichzelf entertainen in tijden van social distancing.

Aflevering 8 – chicks gaan op vakantie in eigen land

In deze aflevering gaat reporter Amber Brabander op zoek naar haar innerlijke ‘country girl’ en trekt zij de polder in. Vlogger Suzanne Bruseker laat zien hoe zij van een oude caravan een hippe caravan maakt en in korte video’s delen de andere chicks hun zomerplannen.

Aflevering 9 – chicks duiken in studio met Froukje Veenstra

In deze nieuwe en zeer muzikale aflevering van Chicks On Screen brengt reporter Cheyenne Huizer een bezoek aan zangeres Froukje Veenstra. Samen met producer Jens van der Meij duiken ze de studio van Codarts in.

Aflevering 10 – chicks onderzoeken de kracht van kunst

In deze aflevering van Chicks On Screen brengt reporter en tekenwonder Rosalie Brouwer een bezoek aan kunstenares Roxy Capriles in Kunstruimte Crooswijk. In vlogs doen Franklina Konu en Ashanti Dunand verslag vanuit de kunsthal.

Aflevering 11 – chicks duiken in de wereld van dragqueens

Kleurrijke outfits, grote pruiken en vooral lekker veel make-up! In deze nieuwe aflevering van Chicks On Screen stapt reporter Lorainne Berggraaf uit haar comfortzone en duikt zij in de wondere wereld van dragqueens: mannen die zich verkleden en gedragen als vrouwen.

Aflevering 12 – chicks onderzoeken een leven in een rolstoel

In 2017 maakte Rotterdam voor het eerst kennis met Kubra Murt. Zij was destijds de eerste rolstoelvlogger van Nederland. Met haar vlogs gaf ze een uniek inkijkje in haar leven en werd ze een inspiratiebron voor lotgenoten. Hoe gaat het nu met Kubra? In deze nieuwe aflevering brengt reporter Aida Sheikhi een bezoek aan haar.

Aflevering 13 – chicks verdiepen zich in body positivity

Ben jij vaak bezig met hoe jouw lichaam eruitziet? En bewerk jij weleens foto’s van jezelf voordat je die op social media post? Of accepteer jij jouw lichaam volledig zoals het is? In deze nieuwe aflevering van Chicks on Screen verdiept reporter Ashanti Dunand zich in body positivity. Dit doet zij samen met singer-songwriter Joan Franka.

Aflevering 14 – chicks onderzoeken polyamorie relaties

In deze aflevering bereidt reporter Suzanne samen met vriendinnen Elia en Mirjam een heerlijke lunch. Terwijl de drie dames aan het koken zijn, vertellen de twee vriendinnen openhartig over hun polyamoreuze relatie. Hoe is die relatie ontstaan? En hoe ga je om met jaloezie?

Aflevering 15 – chicks duiken in de wereld van activisme

Reporter Kamar bezocht de laatste panelavond van (A)WAKE. Deze avond stond in het teken van activisme in de huidige tijd waarin corona een grote rol speelt. Veel mensen hebben behoefte aan verandering, maar hoe zet je dat om in actie?

Aflevering 16 – chicks duiken in de spirituele wereld van het sjamanisme

Trek jij weleens tarotkaarten voordat je een belangrijk besluit neemt? Of maak je gebruik van edelstenen om jezelf te beschermen tegen negatieve energie? In deze nieuwe aflevering van Chicks On Screen doet reporter Elisa Castillo onderzoek naar spiritualiteit.

Aflevering 17 – chicks vragen Pim hoe hij de coronaperiode ervaart

In deze nieuwe aflevering van Chicks On Screen brengt reporter Cheyenne Huizer een bezoek aan Pim, een 20-jarige jongen met het downsyndroom. Op welke manier heeft de coronaperiode invloed op zijn dagelijkse routine?

Aflevering 18 – chicks onderzoeken het leven van een uit de kast gekomen predikant

Als jonge vrouw getrouwd zijn met een vrouw en predikant willen worden? Leonie van Staveren kiest een andere weg dan de gemiddelde 35-jarige. In deze nieuwe aflevering van Chicks On Screen woont reporter Lesley Simin een kerkdienst in de Bergsingelkerk bij en praat zij met Leonie over het geloof, de kerk en seksualiteit.

Aflevering 19 – chicks duiken in de wereld van cosplay

Creatieve kostuums en prachtige accessoires! In deze nieuwe aflevering van Chicks On Screen verdiept reporter Ilidia Medina zich in de wereld van cosplay. Zij spreekt af met de 19-jarige cosplayer Romy Brouwer. In 2018 bezocht Romy voor het eerst een comic con-event en maakte daar kennis met het concept cosplay. Sindsdien tovert Romy zich regelmatig om tot haar favoriete karakters uit games, boeken of series. Maar wat is cosplay nou precies? En wat is er zo leuk aan?

Volgende afleveringen

Chicks Muza en Amber onderzoeken wat ‘eeuwige jeugd’ is met 80-jarig model Joyce Keasberry

Aflevering 7 – Chicks Tessa en Jo-Ann breken het ijs over mentale gezondheid

Aflevering 6 – De Chicks duiken in de wereld van seks

Aflevering 5 – Chicks ontmoeten banketbakker Michèlle

Aflevering 4 – De chicks in gesprek met Kim Sasabone over haar Molukse roots

Aflevering 3 – Helft van Rotterdamse vrouwen heeft te maken met (seksuele) straatintimidatie

Aflevering 2 – De chicks slaan alarm en vragen aandacht voor het klimaat

Aflevering 1 – Chicks On Screen duikt in de Tweede Kamerverkiezingen voor een speciale verkiezingsspecial

Aflevering 1 – chicks duiken in straatactivisme tegen dierenleed

Aflevering 2 – chicks koken in het ziekenhuis

Aflevering 3 – chicks spelen American Football

Aflevering 4 – chicks bij een tatto-artist zonder tatoos

Aflevering 5 – chicks leren twerken

Aflevering 6 – chicks nemen een kijkje in de wereld van beauty

Aflevering 7 – chicks zoeken entertainment tijdens corona

Aflevering 8 – chicks gaan op vakantie in eigen land

Aflevering 9 – chicks duiken in studio met Froukje Veenstra

Aflevering 10 – chicks onderzoeken de kracht van kunst

Aflevering 11 – chicks duiken in de wereld van dragqueens

Aflevering 12 – chicks onderzoeken een leven in een rolstoel

Aflevering 13 – chicks verdiepen zich in body positivity

Aflevering 14 – chicks onderzoeken polyamorie relaties

Aflevering 15 – chicks duiken in de wereld van activisme

Aflevering 16 – chicks duiken in de spirituele wereld van het sjamanisme

Aflevering 17 – chicks vragen Pim hoe hij de coronaperiode ervaart

Aflevering 18 – chicks onderzoeken het leven van een uit de kast gekomen predikant

Aflevering 19 – chicks duiken in de wereld van cosplay