Betere bescherming zeebaarzen Futureland

Zeebaarzen zijn een zeer populaire vangst onder vissers. Het overgrote deel van het jaar is dat ook geen probleem, maar op andere momenten, is het verboden, en dan worden de vissen alsnog gestroopt. Om dit tegen te houden, komen Havenbedrijf Rotterdam, Politie, Gemeente Rotterdam, Sportvisserij Zuidwest Nederland en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit in actie. 

Om het stropen tegen te gaan worden er 10 mei verboden toegang-borden geplaatst en hekwerken dichtgemaakt. Zodra de verbodsborden zijn geplaatst  kunnen Politie en Boa’s onbevoegden geldboetes opleggen. Vooruitlopend op de werkzaamheden wordt dit weekend een tekstkar geplaatst op de locatie om de vissers te informeren. Zeebaars is een dure en zeer gewilde vissoort. Dankzij de goede kwaliteit van het havenwater tref je in het westelijk havengebied veel zeebaars aan.

Zeebaarzen vinden het fijn om te zwemmen rondom uitlaten van warmtecentrales zoals naast Futureland. Stropers maken daar misbruik van door de vis daar vanaf de kant te vangen. Het vissen op zeebaars is met inachtneming van de van tijd tot tijd geldende regels in principe niet verboden.